Wednesday, May 9, 2007

Morgonmöte, Onsdag

”’Förslaget om trafikförsäkringen hanteras i skatteutskottet men får konsekvenser även för civilutskottets politikområden. Det är brukligt att utskott som berörs av regeringsförslag får möjlighet att yttra sig även om ärendet inte hanteras i utskottet. Något som den borgerliga majoriteten i civilutskottet nu sätter stopp för i ärendet om trafikförsäkringen’”
”No shit?”
”’Jag har aldrig någonsin varit med om att oppositionen har förvägrats yttra sig i en fråga på det här sättet. Det är ett respektlöst sätt att hantera frågan. Uppenbarligen är man rädd för att ordentligt belysa alla konsekvenser som förslaget kommer att få.’”
”Duuudemannen”
”’Ändringarna i trafikförsäkringen kommer att drabba alla bil- och MC-ägare genom kraftigt höjda premier, men värst kommer det bli för de människor som drabbas av en bilolycka i framtiden, eftersom kostnaderna för sjukfall efter trafikolyckor överförs från staten till trafikförsäkringarna. Öppenhet och transparens borde vara ledord när man gör en förändring som får så här stora konsekvenser för alla fordonsägare. Istället lägger man nu munkavle på oppositionen, det är fegt och oansvarigt’”
“Shitmannen. Duude. Shitasså. Fan. Ja e så jäla Upprörd.”
”Sverige e fantastiskt”
”Å snacka med kollegerna i skatteutskottet? Typ att dom skulle kunna säga nåt? Eller bara säjja de själv?”
”Apapapapapa? Bara säjja nåt så där bara? Nänämännsan. Häär säjjer vi inget om inte taalmannen säjer att vi fåår säjja nåt.”
”Väschta ’munkavlen’”
”Helt otroligt. Åvaddå? Troråm att dom får slänga ut den däär skiten på hemsidan?”
”Javaffan? Nått måste bryta tystnaden. Såvaffan? Sen följer vi upp me ’Hallengren’”
”För å få lite snurr liksom?”
”Två till och Eliiason e borta”
”Javaffan. De e värt det.”

No comments: